29. mars 2024

Det spirer

Jeg skulle egentlig så inne i kjelleren litt tidlig i år. Alt er klart, men det ble SÅ kaldt at det også er litt vel lav temperatur der nede så jeg venter bittelitt selv om det kribler i fingrene. De som virkelig trenger god tid på seg for å bli store til sommeren er imidlertid allerede sådd. Chilli, paprika og tomat ble sådd 23. januar og har altså stått i to uker nå.

Når jeg sjekker til paprikaen og tomatene blir jeg litt lattermild for atter en gang har jeg sådd litt for mange. Jeg regner nok med større spiresvikt enn det egentlig er, men de er jo ikke så store at jeg vet om de er robuste nok enda. Så vi får se hva sluttresultatet blir. Chili har bare såvidt begynt å titte opp så der vet jeg ikke mye om spiresuksess enda.

I år kan jeg ikke regne med at drivhuset til hønene er ledig til å dele av og sette opp planter på grunn av fugleinfluensaen. Hønene må være innendørs og dette påbudet vil sannsynligvis gjelde til et godt stykke ut på forsommeren. Da har jeg ikke hjerte til å stenge dem vekk fra noe av innearealet de har tilgjengelig så jeg må nok bare planlegge for andre «drivhus» løsninger i år. Det blir spennende og jeg gleder meg allerede.

Av fjorårets mange paprikaplanter som skulle overvintre har det ikke gått så veldig bra. Jeg har igjen fem levende planter hvorav to av disse er på sitt tredje år. Siden det kommer opp flere nye har jeg tatt en råsjans og beskåret alle plantene utenom en. Kanskje går det bra, kanskje ikke. Men den «verst» beskårne lever enda og det ser ut til å komme nytt.

Den ene som ikke er beskåret kommer allerede med paprika. Det gjorde de jeg beskar også og gjett om det var vondt å kutte dem ned! Men når man ser hvor topptunge de kommer til å bli uten beskjæring så er det en mulighet for at det vil føles bedre med de som må komme nedenfra igjen etterhvert. Hviiis de overlever. Åh, det er skummelt med all denne læringen og førstegangspleieforsøkene!

2 tanker om “Det spirer

    1. Det er helt sprøtt og kjempemoro :-D. Den store fordelen med å være amatør er at alt er spennende. Jeg ante ikke at dette gikk an engang. Men jeg har en lang vei å gå før jeg har noen kontroll på det der når man ser på de andre stakkars plantene. Det blir spennende å se hvordan de blir til våren :-D. Jeg spiser råmye paprika så det hadde vært fint med masse som modnet utover den litt varmere årstiden.

Legg igjen en kommentar til Kari_V_Olsen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.