30. mai 2024

April 2017 og 2018

Hvor kort eller langt har våren egentlig kommet? Det føles som om det går SÅ sent i år! Jeg gikk ut i dag for å ta bilder og sammenligne – som jeg pleier på denne tiden av året….

Og det er mye mer snø enn i fjor.
Myyyye!
Ææææ!! Jeg vil ha våååår!!
Nuh!

Beitene til hestene
5. april 2017             og             9. april 2018

Hagen
5. april 2017             og              9. april 2018
(bildene tatt av samme del av hagen – fra forskjellige vinkler)

Rabarbra
5. april 2017            og             9. april 2018

Luftløk
5. april 2017            og              9. april 2018
Luftløken bryr seg egentlig ikke så mye om snøen. Den er det eneste som ha kommet nesten like lagt.

Men nå tør jeg ikke vise mer. For der det i år er snø var det i fjor på denne tiden massevis av løker, hestehov og vekst. Sukk. Det var ikke en hestehov i sikte i dag gitt.

Men jeg kan jo vise at det heller ikke i fjor var fritt for sent snøfall. Dette var 9. mai 2017 – formiddag med snø og ettermiddag bar. Snøen kom og gikk samme dagen.


Hm.. nå ble jeg veldig usikker på om det føles som noen trøst. Det kan kanskje telle som trøst å vite at snø kan forsvinne fort? Så får man bare satse på at gammelsnøen også går fort.

Jeg håper imidlertid trekkfuglene er tilbakeholdne i år. I fjor var det fullt av traner på jordene allerede rundt denne tiden. I år er det vel ikke landingsplasser for dem enda en gang. Til og med de svømmende fuglene vil ha problemer fremdeles på grunn av all isen på Selbusjøen.

Dette langtidsvarselet er godt nytt akkurat nå.

 

Hvordan står det til hos dere? Føles det som om det er langt unna vår enda? Eller har dere hestehov i hagen, den gode følelsen av småsko på bena og lukten av varm strøsand som feies av veiene i nesa allerede?

Av alle rare ting gleder jeg meg som en unge til å finne den første meitemarken. De første trostene er allerede på leting.

7 tanker om “April 2017 og 2018

 1. Sukk! Det har vært en lang vei til våren her også! Noen stakkars snøklokker i hagen, jordbærplantene begynner å få noen få skudd. Men i dag kommer sola fra blå himmel, så det er kanskje i dag våren kommer?? !!
  Ha en fin vår, da, Kari! ?

  1. Ja her har det i hvertfall tinet voldsomt i dag! Og så har det vært vind så det ble ikke så fryktelig vått heller. En fordel med sen vår er jo at den kommer brått :-). Ellers rekker ikke sommeren å komme (og der avslutter vi den tankegangen før vi begynner å grue oss til neste vinter 😉 )

 2. Her er det også så som så. Jeg kan med lettelse konstatere at snøen på hustakene er borte, og at jeg ser antydning til plen her og der, men det er laaaangt igjen enda.

  1. Der sier du noe :-). Det var snø på taket til stallen i går fremdeles i hvertfall. Jeg slo ned et «heng» med isbiter så hestene nesten satte seg på stumpen av forskrekkelsen.

   Det er langt igjen, men jeg håper det likevel går fort.

 3. De siste dagene har det hjulpet veldig her. Snø igjen i skyggepartier, men selvsagt ikke like mye som dere har.
  I skråningen hos naboen, hvor sola står hele dagen når den er fremme, blomstrer krokus og snøklokker som bare det. Hos meg står krokusene litt mer i skygge, og har ikke kommet like langt. Men det hjelper på nå altså 🙂

  1. Sukk. Sånn suuuuuuuuukkkkkkhhhhhh krokus! Så deilig! Jeg tusler rundt i hagen og merker meg hvor jeg skal sette krokus i år. Har ordnet meg en blokk jeg tenkte å lage hagebok av. Hvert år glemmer jeg liksom litt hvilke sider som er en slik som skråningen til naboen din.

   Jeg elsker å bo her i Trøndelag, men kjenner på at dere bor «bedre til» akkurat nå på våren gitt :-D.

 4. Tilbaketråkk: Kjøkkenhage på vei! |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.