30. mai 2024

Arbeidsøkt

Et lite glimt fra gårdsdagens arbeidsøkt. Ikke så verst å være til nå på høstparten når det stort sett er full fyr i peisen. Jeg trakk ned fra skriverommet til hallen for å tenke og strukturere litt. Knytte tråder.

arbeidsøkt

dagens detalj 21 10

I dag er det ikke noen god dag. Om smerter var farger skulle jeg knust dem til støv og sluppet dem i vind, regn og sol som en regnbue.

Men istedet bruker jeg fargene til å markere de forskjellige sideplottene i historien min. Det er faktisk ganske så arti det også.

farger


PS. Disse innleggene forplikter og jeg gjør det aldeles med vilje og absolutt med et sug i magen. Etter så mange år med «har så lyst å skrive» trenger jeg masser av selvpålagt forpliktelse for å holde løpet ut. Spesielt på de der litt dårlige dagene. For nå bare MÅ jeg fullføre, ikke sant?

2 tanker om “Arbeidsøkt

 1. Sånn hyggelig skriverom du har. Men det jeg ville spørre om er; Skriver du for hånd? Ser det ligger et par briller og penn og papir på pulten. Veldig spennende hvis det er det du gjør. Jeg har nemlig allverdens problemer med data. Jeg holder på å gi opp med den. Så hvis du skriver med penn og papir, then hey maybe I can too. God helg.

  1. Hei 😀
   Jeg skriver manuset på pc. Men jeg skriver ganske mange av stikkordene og skisser til scener osv for hånd på lapper og det jeg har i nærheten. Og så skriver jeg plott og sceneoppbygging på kartotekkort. Det blir så mye lettere å stokke om og jobbe med det da. Jeg har feks. et kort for hver del av boka, fire deler. Så har jeg noen kort hvor jeg skriver stikkord om ting jeg kommer på at jeg må forklare en eller annen gang i boka. Tråder som jeg må huske å plukk opp senere osv. Jeg har dessuten ett kort for hver person eller sentralt element som nevnes. Der skriver jeg løpende karakteristikk som jeg gir dem. F.eks. høy eller lav, jobb, gemytt, hensikt…

   Dermed blir det mye som skrives for hånd, men ikke manus.

   Hvis du vil skrive manuset ditt for hånd, så må jo det gå an. Jeg ville isåfall hatt det klart med en gang om det er noen som kan skrive det over på pc løpende. Og ikke vente til alt er ferdig. Kanskje noen du kjenner kan gjøre det for et greit beløp? Evt om det er noen som driver slik profesjonelt? Det er veldig godt å kunne skrive slik man trives med for da tenker man ikke på skrivingen, men på historien. En rask titt gir meg imidlertid inntrykk av at det er veldig mange som ikke vil vurdere håndskrevne manus. Så jeg tipper det må over på pc/skrivemaskin-form. En ulempe med å ikke skrive på pc selv er kanskje at redigering som kommer etterhvert blir litt vanskeligere/mer tidkrevende. Men alt som er vanskelig kan man jo lage en ekstra god plan for :-).

   Når det er sagt, så kan det hende du kan få noen til å hjelpe deg med å ha en lett vei inn på programmet du skriver på på pc. Og ikke minst finne et skriveprogram som er litt rett frem etter nesa og ikke noe fancy. Og så kan det lønne seg å trene på å skrive touch. Det finnes kurs på nettet. Søk på touchmetoden. Hvis man ikke har «en vanskelig pc» og det nesten bare er å slå på og så begynne å skrive, blir alt mye lettere enn om man må inn med koder og lete etter programmet, finne ut av marger osv før man får igang noen tekst.

   Jeg byttet pc og fikk plutselig et annet skriveprogram for et års tid siden. Og jeg syntes det var pyton! Men jeg vennet meg til det etterhvert. Nå for noen dager siden prøvde jeg å gå tilbake til word og da var DET pyton…

   (nå vet jeg jo ikke hva du synes er vanskelig, så det kan hende jeg bommer veldig her.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.