19. juli 2024

Elg i granbar

Vi driver å rydder langs jordekantene og det blir mye deilig mat for elg og rådyr. I helgen har vi hatt mest nærkontakt med dette fine paret – elgku og kalv.

Kalven er småleken og det er moro å se på.

«For høyt for meg?»

«Ædda bædda, nei da!»

Mmmm – mat! Og den fortæres mens han har øye på noe annet moro som kan gjøres straks.

Den lille krabaten er veldig glad i mamman sin. Det er mye synkronbevegelse. Og innimellom gnir han seg og koser ordentlig med henne. Men jeg glemmer å knipse når de er på det søteste. Jeg bare nyter synet.

Sjekk manken til kalven! Et flott syn.

4 tanker om “Elg i granbar

    1. Her er det kanskje 40 meter. De går nærmere enn dette. Jeg sto og snakket med dem fra verandaen i morges og da var de vel kanskje 15-20 m unna og slappet av selv om jeg var på verandaen. Men de likte ikke lyden av døra, så de gikk da jeg gikk inn. De er forresten også inni hagen og har vært like utenfor soveromsvinduet, men det er når de ikke ser oss. Kjempekos. De er ikke aggressive og trekker seg rolig unna lenge før det føles ekkelt. Men vi har sett Kimmimela stå og bjeffe på innsiden av gjerdet når de har stått like utenfor. DET er nære og gjerdet er veldig spinkelt plutselig :-). Både de og Kimmimela ser ut til å synes det er greit, men vi blir nok litt nervøse og ber Kimmimela trekke litt unna. Vi følger jo imidlertid ikke med hele tiden. Plutselig en dag snuser de vel på hverandre.

  1. Det er så koselig å ha skogsdyra innen rekkevidde. Har både rådyr og elg på jordet her også som regel, men i vinter har det ikke vært annet enn rev her. De kommer nok tilbake når det blir mindre snø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.