19. juli 2024

En ny art i hagen i dag – Stillits

Vi registrerer jo fuglearter i hagen og på gården og det har blitt litt av en hobby etter hvert. Full av flotte opplevelser og spenning. Man blir like glad i de trofaste som de sjeldne.

Vi er oppe i noen og åtti arter sett på eller fra gården. Og i dag kom vi opp i et rundtall arter innenfor hagegjerdene. For i dag kom det en stillits på besøk. Art nummer 60 i selve hagen.

stillits-selbu-09112016-kvo-b

Denne vakre fuglen er iøynefallende med sine klare farger og mønstre. Den holder hovedsakelig til lenger sør. Det er ikke uvanlig med observasjoner lenger nordover, men akkurat så spennende at det kommer et lite utropstegn ved funnet i artsobservasjoner.

Når vi er slike ivrige hagefugltittere, er det litt av en ære at nettopp et slikt streifdyr da besøker vår lille flekk av en hage. Og like lykkelige er vi over at vi faktisk fikk det med oss. Jeg satt og tittet etter den ene lille bjørkefinken som ikke har reist sørover enda da jeg så det glimte i nye, gjeve farger bak en busk. Og der tittet den plutselig opp.

stillits-i-selbu-09112016-kvo-b

Funnet har jeg altså registrert på Artsobservasjoner. Og da jeg gikk inn og sjekket, ser jeg at det er en annen observasjon på stillits i Vikvarvet tidligere i november. Det kan fort være samme individ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.