30. mai 2024

Enda mer om rådyr

Jeg kan ikke annet enn å dynge på med bilder og filmer for tiden. Det er jo så trivelig med disse rådyrene!

Vi har fått gleden av bukkebesøk også nå. Antall rådyr stiger jevnlig. Og det er rangsetting der de finner litt mat, ser det ut til.

bukkeprat

Det er ikke noen grunn til å ha på lyd på filmen. Det er bare «innelyder» og hundene som bjeffer på noe helt annet.

Vi begynte ikke egentlig bevisst foring av rådyr. Men det er stadig høyrester fra annen foring som legges borti siden der og vi har bare gjort det lettere tilgjengelig. I alle år har det vært ett og annet dyr bortpå plassen. Men i år har snømengden vært slik at det har vært mange dyr på besøk. Mange flere enn vi ante. Og da er det bare en glede å gi dem litt ekstra.

Fineste gjestene. Når de kommer opp der det er brøytet til dem er de spretne og ivrige.  Men på videoen synes det godt at det er tungt for dem å gå der snøen ikke er brøytet unna.

Så nå er det viktig ikke jage på dyrene på noe vis. Og ha spesielt fokus på å ha kontroll på hunder. Akkurat nå er det dyp snø, lenge siden sommer så dyr som er litt svake er spesielt sårbare og det er mange drektige dyr.

Når man bare viser hensyn og er forsiktige og rolige – får man dessuten kanskje gleden av å møte dem. Vi føler oss i hvertfall veldig heldige for tiden!

Mer snø kommer det fremdeles også. Hm… det trenger vi egentlig ikke mer av.

rådyr i snøvær rådyrbukk

 

En kommentar til “Enda mer om rådyr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.