30. mai 2024

Endelig traff jeg grevling igjen

Og jeg traff ikke bare en, jeg traff to. Hils på grevlingene som har fått tildelt navnene Sulten og Bråkjekk.

Jeg observerte Sulten i minst en halvtime. Og jeg tror ikke den løftet hodet en eneste gang. Det hadde endelig regnet og da var det nok bedre tilgang på meitemark enn det har vært på lenge.

Da jeg til slutt snudde meg for å gå oppdaget jeg at jeg hadde blitt observert en god stund også. Litt lenger borte satt den en liten en – egentlig en litt større en – og var nysgjerrig. Da jeg snudde meg mot den ble den bråkjekk og skulle tøffe seg litt.

– «Se – jeg kan lukte på strømgjerdet uten å få ….»

Nei, det kan du ikke. Lukter du på strømgjerdet vet vi alle sammen hvordan det går…

Til tross for at jeg fikk vondt av den siste – med sår nese – var dette en skikkelig kosestund for meg. Mye av studietiden gikk jo med til å studere grevling i Trondheim. Så dette var ohhhh lykke!

Endelig kom også bloggen opp å gå igjen. Den har hatt problemer etter siste automatiske oppgradering. Nå håper jeg den oppfører seg noen år igjen. TUSEN TAKK til mitt kjære søskenbarn Svein som hjalp meg å stable den på bena!! Hun kusina har blitt rene hønsehjernen når det kommer til tekniske ting.

Takk, takk 😀

2 tanker om “Endelig traff jeg grevling igjen

  1. Så fantastisk! Helt herlig å se! Her på Emmagården var visst gamle Emma som bodde her før oss, grevling som pleide å gå ned i jordkjelleren. Men vi har aldri sett noen. Kult å se! Bra at du fikk bloggen opp og gå! Heia Svein! Klem herfra!

    1. Takk og takk og ja, heia Svein :-).

      Er det hull i jordkjelleren fremdeles? De er ikke lette å se grevlingene, med mindre man følger med akkurat på rette tiden. Et triks for å se om det er noen som går inn eller ut av hiet er å sette et kryss eller lett stengsel/virrvar av strå over åpningen. Dette stopper ikke og forstyrrer ikke. Men når grevlingen går, dytter den det vekk og så ser man at noen har vært der :-). Et annet triks er å strø veldig forsiktig litt mel i åpningen og se om det blir forstyrret/rufset i.
      Klem tilbake til deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.