23. juni 2024
Hage / Mat

første år med chorogi

Jeg har mye nytt i hagen i år. En av de – for meg – nesten litt merkelige greier er chorogi. En fin liten plante som setter små knoller med det herligste utseende.

I går gravde jeg forsiktig under dem og lurte til meg et par knoller. Spennende! De har et spesielt utseende. Litt michelin man, synes jeg.

Den omtales som en gourmetgrønnsak og knollen smakte virkelig godt rå, som er det eneste jeg foreløpig har smakt. De skal minne litt om kastanje, men siden jeg ikke husker om jeg har smakt kastanje kan jeg ikke bekrefte det. Jeg gleder meg til å smake den i matlaging etterhvert. I år skal den få stå og vokse. Jeg satte den i hagen først i vår. De formerer seg med knoller og jeg synes de skal få ha så mange som mulig å jobbe seg ut fra til neste år.

Selve plantene er også frodige og fine. Her ser du dem nærmest på bildet.

De er frodige og lager et tett løvverk. Jeg jobber mye med å få inn andre sorter enn skvallerkål som dekker bakken i skogen. Og hva kan være bedre enn noe gourmet-aktig!

Jeg håper de etterhvert begynner å blomstre så de hjelper til med biemat også, men det kan kanskje være litt korte somre? Eller så kom de litt sent i jord og det blir bedre til neste år når de kan starte sesongen på vokseplassen så snart våren kommer.

2 tanker om “første år med chorogi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.