30. mai 2024

Første fugleforingsdag

I dag dukket det opp så mange forskjellige fugler på fugleforingsplassen at jeg kjente det var på tide å begynne foringen.

Jeg fikk dessuten noen klare hint av blåmeisen som syntes det var mindre å finne i trærne nå. Man kjenner den der treffe magen: «Gi meg ordentlig mat!! NÅÅÅÅ!!»

blåmeis 1 blåmeis 2

fuglemat

Så jeg vasket og desinfiserte (med virkon s) gamle fuglematere av alle slag.

Deretter kokte jeg opp fett og hadde i en blanding av lettkokt havregryn, solsikkefrø, jordnøtter og undulatfrø. En liten stund i kjøleskap og vips – var det mat til gjengen igjen.

I løpet av dagen har vi hatt besøk av kjøttmeis, blåmeis, grønnfink, bjørkefink, bokfink, løvmeis, granmeis, trekryper og skjærer. Ja – og så tretåspetten, men den var et annet sted i hagen og ikke i nærheten av foringsplassen.

Blåmeisen fant maten først. Men de ble jaget av kjøttmeisen som så ut til å skrike «Mine All Mine».

kjøttmeis mine all mine

Men å ordne til trekryperen glemte jeg! Jeg pleier å kline fett rett på stammen til disse små kameratene. Den så heldigvis fornøyd ut likevel og var innom flere ganger. Den liker kanskje at alle samles igjen?

trekryper

 

5 tanker om “Første fugleforingsdag

  1. Herlig å lese om fuglene «dine». Går det greit å blande frø og fett for så å ha det i ei sil? Renner det mye fett ut slik at jeg bør ha en bolle under eller lar du det stivne litt før du har det i? Jeg har flere forautomater, men tenkte jeg skulle fylle på med litt hjemmelagde «meiseboller». Veldig praktisk med hull i beholderen om det skulle komme mye regn.

    1. Jeg lar det stivne litt før jeg har det over i sila. Og så setter jeg det i en tallerken mens det siste stivner. Om noe renner nedi da, skraper jeg det av og klapper det oppå til slutt. Det er også mulig å pakke papir el. plast stramt rundt sila og så helle det oppi før det er stivt. Men jeg syntes svinnet ble litt stort (det som festet seg på plasten eller papiret). 🙂

  2. Så koselig! 🙂

    Det kom en blåmeis og satte seg på foringsplassen på balkongen min og «kjefta» fordi det ikke var noe mat der. 😀 Jeg er ikke så flink som deg, men meiseboller har jeg kjøpt og hengt opp nå i alle fall. Kan jo ikke ha sure blåmeis! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.