30. mai 2024

Første trekkfuglene i hagen

De første trekkfuglene har kommet i hagen og da er jeg endelig igang med å følge vårtegnene! Den første trekkfuglen dukket opp i går, en svarttrost hann. I dag kom det en bokfink hann.

Det er veldig mye fugl i hagen for tiden. Trekkfuglene er jo kjempespennende å følge med på. Men vi har også andre flotte gjester.

Vi har sidensvans innom. De beiter på frø sammen med de andre fuglene. Om de blir her helt til sevja stiger ordentlig i lønna begynner de snart å slikke i seg søtstoffer fra henne.

Og så har vi orrfugl i hagen for tiden. Det har vært opp til 7 på en gang. Kjempegøy! Den fine lille orrhøna til høyre tuslet rundt nesten samtidig med rådyrene «våre» for noen dager siden. Både utenfor gjerdet og like ved foringsplassen. Orrhanen på bildet i midten beitet bak låven. De to helt til venstre var to av flokken på 7 som var inni selve hagen, her knipset akkurat etter å ha flydd til naboen. Jeg må innrømme at jeg bare ble stående og se begeistret på dem da de var her og reagerte ikke med å hente kameraet før de var på vei bort.

Det er tiden for å følge med i alle himmelretninger. Det er liv fra bakken og opp til himmels :-D.

Men vårtegn-registreringene følger noen spesielle arter. Her ser du skjema fra tidligere år med de to nykomlingene utfylt. De er ikke spesielt tidlige i år i forhold til andre år. Det rimer med været, egentlig. Det er mye snø og tildels veldig kaldt på natta.

Følger du med på når trekkfuglene, den første sommerfuglen og de første vårblomstene dukker opp rundt deg? Hvilke sorter følger du i såfall med på?

Jeg registrerer stort sett for meg selv, men husk at du kan rapportere inn på f.eks. artsobservasjoner.no (jeg gjør forsåvidt det med fuglene) og her: Miljolare.no: Registrering av vårtegn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.