gjør ting jeg ikke kan

I dag har jeg holdt på med slikt jeg ikke kan. Igjen. Det er noe av det beste jeg vet, for da lærer jeg myyyye. I dag har jeg rustbehandlet bil.

Min gamle, gode bil har etterhvert fått mye smårust her og der. Når det først begynner, eter det veldig fort på seg. Det har erget hull i hodet på meg og tæret hull i metallet på bilen.

I dag, da jeg EGENTLIG var på vei ut for å høste grønnsaker, ble jeg distrahert av lyst til å se på rust-saken. Bare ta en titt liksom.

Først måtte jeg, med ganske mye hjelp, finne verktøy som kunne egne seg. Ikke for grovt, men tøft nok til å komme seg gjennom ganske tøffe rustbobler. Hvis og når jeg skulle se på det liksom. Og så måtte jeg nesten prøve meg frem litt. Det var ganske moro.

Dermed gikk jo dagen.

Jeg var rå nok til å prøve å virkelig fjerne rusten jeg så. Jeg ser på bilder etterpå at jeg nok ikke var flink nok til å «se» alt. Aldeles alderstypisk sjonglerer jeg av og på med briller og sliter med å få med kroppen på kryping og forskjellige arbeidsstillinger, så det ble nok noen småfeil. Men en ting er sikkert. De feila kommer ikke til å gå sin vei, så dem finner jeg nok igjen en annen dag. Jeg får bare gå løs på dem igjen da.

Etter å ha slipt vekk rusta som jeg så, sprayet jeg med et middel som både omgjør rust , stopper videre rust og beskytter mot nye rustangrep.

Etterhvert kan jeg spraylakkere oppå det hele. Jeg har sikkert ikke rette fargen, men det vil nok bli mye penere enn rustflekker. Og bilen har uansett gått over sin skjønnhetstid. Nå er det helsa som gjelder.

Litt som med meg.

Og akkurat som med meg så har vedlikehold på enkelte deler startet litt vel sent. Det er bra det bare er drivstofflokket og ikke selve bilsiden som ser sånn ut. Lokk kan jeg jo tross alt bytte om jeg finner noe på en eller annen delesjappe/vrakplass. Foreløpig har jeg ikke hatt hell med meg når jeg har ringt rundt.

Etterpå gikk resten av dagen med smertestillende smørt utenpå og smertestillende inni kroppen, med varmeflaske der det var vondest og flere PEMsymptomer enn vanlig. Men jeg er KNALL fornøyd med å ha fått gått over sånn ca halve utsiden av bilen. Nå gjenstår andre halvsiden. Og jeg skulle sikkert tatt en titt under. Kanskje en annen gang..

Alle monner drar, uansett. Og så – noe som jo også er viktig når man har en ganske uelastisk økonomi – overlever bilen kanskje litt lenger.

Én kommentar til “gjør ting jeg ikke kan”

  1. Tøft! Det har ikke jeg heller prøvd før. Kanskje en ide for jeg tror bilen her har litt av samme problemet. Ikke har jeg lyst til å kjøpe ny bil heller. Jeg kjenner også igjen det der med av og på med brillene. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.