19. juli 2024

Gråspett, sidensvans og noe hageplanlegging

Dette er noe av det koseligste jeg vet. Når foringssesongen er i gang, gråspetten har kommet og at hun i tillegg viser at hun trives så godt at hun sover i hagen mellom måltidene.

graspett-i-hvile

graspett-og-sidensvans

I dag var sidensvansen også her og spiste svartsurbær. Og gråspetten trakk til dem for å sove (hun sitter på den mørke stammen). Hun var så interessert i dem at når sidensvansen spiste bortved låven, sprang hun på veggen og betraktet dem. Dessverre rakk jeg ikke å knipse henne.

Men er det noen rart hun synes sidensvansen er spennende? De er jo virkelig iøynefallende.

sidensvans-spiser-svartsurbaer

Til våren tror jeg at en god del busker i hagen må vike for flere svartsurbærbusker. De gir slik glede i form og farge. Og ikke minst gir de matauk til fuglene når den tid kommer. Det er vel tredje gangen i høst vi har sidensvansbesøk, tror jeg. Og dette er siste busken som er igjen å rane. Det er like trist hver gang det blir tomt for bær.

Et lite ps for de som har fått med seg at jeg har etterlyst fugl som spiser stikkelsbær. Dette fordi jeg ikke synes jeg har sett fugl i de buskene og jeg driver og bestemmer meg for hvilke bærbusker jeg skal formere. Nå vet jeg at det er noen som elsker det også. I år har jeg kost meg med å følge med på skjærene som har klatret langt inn i buskene og hentet bær. At de får det til, er for meg et lite mysterium. Stikkelsbærbuskene stikker som juling!! Men de går inn som små riddere og tar med bærene ut for å spise. De er mye tøffere enn meg.

Så – da blir det nok flere stikkelsbærbusker også. Det er godt å ha planer mot våren ;-).

2 tanker om “Gråspett, sidensvans og noe hageplanlegging

  1. Jeg har også oppdaget at skjæra har forsynt seg av stikkelsbæra i år. Kanskje de ikke oppdaget bærene før denne høsten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.