30. mai 2024
Hage / Mat

Gresskaravlingen

Kremt… avling og avling. Det ble i hvertfall mer enn en! Hele to fine gresskar ble det.

Jeg var akkurat litt for sen, så den tredje hadde begynt å råtne. Antagelig fikk den seg en knekk da vi fikk en overraskende kald natt her for en stund siden. Ellers så lå den for vått oppi kassa. Den gikk i hvertfall rett i bokashien.

Gresskarplanten blomstrer fremdeles, men har begynt å råtne fra «andre enden». Ikke helt bestemt på om den skal være optimist eller gi seg for sesongen. De fleste nye tilløp til frukt har nå falt av. Så nå blir resten snart til grønngjødsling i pallekarmen, som skal gjøres klar til neste sesong.

Det var veldig moro å prøve med gresskar. Forsøket har egentlig vært ganske halvhjertet. Plantene ble satt i delvis kompost, men har ikke blitt gjødslet ordentlig gjennom sesongen. Så dette vil bli prøvd igjen til neste år. Med bedre stell og håp om nye, flere og større gresskar.

Dette er gresskar hvor frøene skal brukes og ikke kjøttet. Jeg vet ikke hvor vellykket det egentlig er før de er ferdig modnet og jeg har åpnet for å sjekke frø. Men jeg synes selve planten har vært så dekorativ og morsom at jeg uansett er fornøyd. Det er et helg greit førsteforsøk.

3 tanker om “Gresskaravlingen

  1. Er det nakenfrøet gresskar. Gøy om man kan dyrke det selv. Her er salte gresskarkjerner populært i stedet for salte mandler, som jeg ikke tåler. Kjekt at det var to som gjemte seg og ikke bare en.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.