31. mai 2024

Hagefugltelling 2016 – mine resultater

I år var jeg bortreist under selve hagefugltellingshelgen. Men jeg var så forutseende at jeg telte tidlig i uken før, som jo også kommer innunder hagefugltellingen. Jeg kom ikke hjem før i går, så jeg fikk rapportert inn litt sent. Nå er det imidlertid innregistrert. Og jeg har tatt en titt på resultatene fra 7 års telling i hagen vår her på Berglund i Selbu.

Hagefugltelling-2010-2011-2012-2013-2014-2015-2016

Hvis du vil se tabellen i større format, ligger den også på Lavt og Sakte sin facebookside.

gråsisik i bjørkI år var det atskillig flere fugler enn tidligere år.  Dette hovedsaklig fordi gråsisiken rykket inn med 80+ individer. Veldig morsomt!

Utover det har det vel vært et ganske normalt år. Jeg ser imidlertid at dompap har vært mindre fremtredende de siste tre årene sammenlignet med de fire første. Og det er også en trend jeg ser resten av året. Meisene går litt opp og ned, men det er nok også litt fordi de er etablerte i området på en måte som gjør dem vanskelig å telle. De smetter til og fra, så jeg regner med de fleste tallene på spesielt kjøttmeis og blåmeis er underestimerte.

Når det gjelder hakkespetter, har vi vel stort sett bare hatt flaggspett hanner på foringsplassen denne vinteren. Og det er ikke lett å si om vi hadde besøk av en eller tre i tellingsperioden, siden de jo kommer en og en. Det jeg kan si er at det tidligere i vinter var tre hanner her på en gang. Mens jeg tror at gråspett er representert med ett individ i år. Men – som med flaggspetten – er det vanskelig å se om det virkelig er bare en eller om det er to hunner som er her på hver sin tid.

Jeg var hos mine foreldre og min søster i denne perioden. Så i selve tellehelgen telte jeg fuglene på mine foreldres foringsplass. Dermed ble det med en hage til i år.

Hagefugltelling Bakkenberg gråspett


Her er resultatet hos dem. Grankorsnebbene var i toppen av trærne og ikke nede på selve foringsplassen.

Hagefugltelling Bakkenberg 2016

 

6 tanker om “Hagefugltelling 2016 – mine resultater

 1. Det er gøy og telle, men jeg ser at det er langt mer variert hos deg enn her. Vi fikk en skjære, 2 kjøttmeis, 2 blåmeis og 16 gråspurv på besøk den ene dagen. Dagen etter kom det kun 8 gråspurv. Flere ganger i vinter har det vært både 8 og 10 samtidig av meisene, men ikke denne helgen. Nå har jeg forberedt meg på vårsjekken også. 🙂

  1. Kort tid senere var det færre hos oss også. Det varierer veldig med vær og vind, ser jeg. Og i år har mange arter funnet mat andre steder enn på brettet. Det er virkelig moro å følge med :-). Åh… skulle gjerne hatt gråspurv. Jeg ser dem i bygda, men de kommer ikke hit til hagen min.

  2. Vårsjekken er jo super! Jeg har i flere år hatt vårtegnregistrering på gården og publisert på gammelbloggen. Og når jeg går inn på Vårsjekken og ser, har jeg jo deltatt en gang – i 2010. http://www.miljolare.no/aktiviteter/varen/resultater/?a_id=875601

   Etter det har jeg ikke husket det!! Panneklask!! Takk for tips. Nå skal jeg prøve å skjerpe meg.

   Legger med lenke til hovedsiden deres her i tilfelle flere er interessert :-). Og så må jeg prøve å huske å lenke igjen når jeg begynner vårtegnregistreringen på nytt.

   http://www.miljolare.no/aktiviteter/varen/

   1. Nå teppebomber jeg visst med kommentarer :-). Takket være deg, Camilla. Jeg ser de har startet å registrere og ville bare tipse folk om det også. I vårt langstrakte land har nok våren alt begynt å snike seg inn enkelte steder. Og i hvertfall har fuglesangen startet. Det hører vi også her i Trøndelag :-). Selv om det fremdeles er vinter.

    1. Jentungen meldte seg et år på vårsjekken da skolen tok det opp. Vi registrerte også bare den ene gangen, for flere år siden. Vi skal også skjerpe oss. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.