30. mai 2024
Hage / Mat

Heldig helning på kjøkkenhagen

Nå om dagen tiner det endelig som juling. De første plantene har allerede begynt å dukke opp i hagen.

Og det er på denne tiden vi ser godt hvor mye det betyr med en heldig helning på kjøkkenhagen. En som fanger sol. Slik så hagen ut 8 april

Og sånn var det allerede 14. april. Men sjekk – det er vår på ene siden av veien og fremdeles vinter på den andre…

Jeg sniker meg litt rundt og ser etter tegn på tidlige grønnsaker om dagen. Luftløken er som vanlig tidlig. Jeg kunne ikke dy meg for å snappe med meg en neve småløk som lå oppå jorda og sette dem i jord sammen med min overvintrende rosmarin innendørs. På et par dager vokser de fort en cm så det blir ikke lenge før det blir fersk luftløkblad i salaten.

Og jeg har luretittet etter skudd på andre løk. Jeg har flere typer på gang, hvis de har berget transport i høst og selve kong vinter. Jeg har fått tak i dem gjennom mitt medlemskap i KVANN. De er dekket med kompostgrind så ikke hundene skal grave og litt høy så de ikke skal fryse. Under høyet som ligger over tre av dem så jeg en liten start på en av løkene, men jeg lar det ligge litt til for varmen sin del. Snart skal jeg lette litt på det så løken trenger lettere gjennom.

Vi går en kjempefin tid i møte!

Og rådyrene jeg uroet meg litt for ser vi nesten ikke noe til inne i hagen lenger. Det er bare sporene som ligger igjen og blir til fin gjødsel. Og under halmen der ligger hvitløken og venter på liiiitt mer vår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.