Det er kjempemoro å lage middag uten en ordentlig plan. Jeg hentet litt i kjøkkenhagen og fant frem litt fra kjøleskap og skuffer.

Ingredienser
– palmekål
– brokkoli
– rødløk
– gulrot
– pastinakk
– hvitt kjøtt
– moden banan
– cashew nøtter
– sweet chili saus
– salt
– pepper
– krydderblanding (fra litauen, takk Janina 🙂 )
– ingefærkrydder

Grønnsakene ble frest godt i woken. Palmekålen i en omgang for seg selv. Kjøttet ble krydret og stekt for seg. Nøttene ble lett ristet/stekt. Så ble alt slått sammen i woken, jeg tilsatte sweet chili saus og banan og lot det stå og simre til bananen var myk og «sauset seg» litt inn i resten og serverte med jasminris, med rømme eller kikkoman.

Til neste gang tenker jeg at vi kan prøve rødt kjøtt og gjerne marinere det litt røfft et lite døgn. Kanskje prøve noe med svak røyksmak? Dette ble litt mild.
Bananene tilføyde jeg i siste liten fordi jeg savnet sødme. Men jeg ser i etterkant at jeg godt kunne doblet løkmengden istedet (selv om det ble nydelig med banan). Da denne ferske løken var godt stekt ble den svært søt. Jeg ville nok også minst doblet gulrotmengden.
Og så har jeg en svak følelse av at jeg kunne tenkt meg noe sprøtt/knasende oppi. Må tenke litt…
Ærlig talt så ble dette uansett veldig godt! Så om man vil eksperimentere anbefaler jeg uten å nøle å prøve seg frem med disse ingrediensene. Mengden av ditt og datt er mye smak og behag.
Å eksperimentere slik er fryktelig moro! Jeg håper ikke det er frustrerende med innlegg uten «fasit». Ha en god mat-uke!
Kjøkkenhage er digg! «Spiskammer» også forresten.
Jaaa!! 😀
Dette skal vi ha til middag i dag, fest måltid, tusen takk for alle ingrediensene vi fikk med dere.
Det blir spennende å høre hva dere synes :-D!
Og tusen takk for all deilig mat som jeg hadde med fra dere i går. Vi går straks igang med partering og føler oss veldig rike :-D.