19. juli 2024

Hund + hest = sant

I påsken har vi hatt en nabo’s hund –  Meshka – her i noen dager mens familien hennes var bortreist.  Meshka er en ung labrador tispe full av energi og moro. Hun har lekt så taket har hoppet, Kimmimela har hylt av frustrasjon fordi hun aldri vant og Kira har sett oppgitt ut.

Kimmimela har lært bort noen triks – som å gå på bordet. Men egentlig mistenker vi at hun trodde hun skulle klare å gjemme seg oppå der.


Meshka er så vennlig at man bare må gi seg ende over. Ingenting rokker ved optimismen. Selv da Bibbipus slo henne minst ti ganger i hodet med begge labbene smilte hun like bredt og gned katteskinnet videre til jeg måtte gå imellom og si at nå tror jeg pus vil ha litt fred. Det er greit, peste Meshka like fornøyd og gikk. Blikket på katta da hun satt og så etter henne var bare kostelig. En blanding av forfjamset fasinasjon og frustrasjon over at hun hadde glemt å lade labbene med skarpt.

Men det var ikke før siste dagen Meshka virkelig fant kjærligheten.

Vi har jo naboens fine Hellstrøm-hest her hos oss. Han går sammen med våre to hester. Hestene er inngjerdet på beitet og hundene i hagen. Et stykke har de felles gjerde. Og da Meshka plutselig ble sporløst «borte» i går var det nettopp der hun var.

Kjærligheten var tydelig gjensidig. Det er så moro å se hva dyr kan finne på når man snur ryggen til et øyeblikk. Hvilke vakre forhold som kan komme ut av det.


Og du – du må bare klikke på denne videoen og se på dem. Så søte at man bare smelter.

2 tanker om “Hund + hest = sant

  1. Dyr er herlige. Hannhuden min løper opp til gjerdet vi har mot utmark når han hører kubjeller om sommeren. Første gangen fulgte jeg etter for jeg var ikke helt sikker på hva hensikten hans var. Det var også gjensidig kjærlighet gjennom gjerdet. Dog kutunge er både våtere og lenger enn hestens. Han ble ganske seig når han kom tilbake og kua var veldig rein. Godt vi var ofte i elva og badet, så han var til å ha i hus.

    1. Så herlig :-D! Det er så moro når de finner hverandre på den måten. Tipper det var gaaanske så mye seigere enn etter hest, ja. Meshka hadde egentlig ikke noe vått på seg. Men Hellstrøm småbet litt hardt innimellom. Da hoppet hun høyt og han skvatt sånn at han ble mer og mer forsiktig så det ut til :-D.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.