19. juli 2024

Husk årets hagefugltelling – starter straks

Nå er vi straks igang med Hagefugltelling 2016. Selve tellehelgen er 30. og 31. januar, altså neste helg. Uken før og uken etter er inkludert for at de som ikke får det til i helgen skal få mulighet til å delta.

gråsisik

Man skal telle alle individene man ser samtidig innen hver art som besøker hagen i løpet av tellingen.  Man skal altså telle de man ser og ikke beregne hvor mange man tror det er.  Hvis du lurer på hvordan du skal gjøre det, kan du besøke Fuglevennen . Du kan også gå inn via facebooksiden som er opprettet for arrangementet.

På Fuglevennen finner du også en beskrivelse av hva du skal gjøre for å  rapportere det inn. Og du kan lese om tidligere års resultater.

grønnnfink dompap gråsisik

Det er en av årets virkelig koselige aktiviteter, synes jeg. Så jeg gleder meg som vanlig. Jeg hadde en liten «trenetelling» i går. Dette var resultatet av den:

Gråsisik 30 ind
Grønnfink 20 ind
Gulspurv 22 ind
Dompap 4 ind (to par)
Kjøttmeis 10 ind
Blåmeis 5 ind
Granmeis 3 ind
Svartmeis 2 ind
Skjære 3 ind
Flaggspett 1 ind, hann
Trekryper 1 ind

Jeg så senere på dagen at det var flere meiser enn jeg trodde.
Det skal bli spennende å se hvordan det er neste helg. Det veksler stort med vær og vind.  Og selvfølgelig med hva man forer med. Nå om dagen kaster jeg masse havre ut på bakken til gulspurven og de kommer på besøk i flokk og følge.

gulspurv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.