19. juli 2024

I dag morges var det for kaldt for noen der ute

Inne lå isrosene tykt på vinduene. Hønene sprang ut da jeg åpnet. Noen snudde allerede på trappa. Noen prøvde å holde ut en stund mot «bedre viten»

Og noen sa at nok var nok. Eller egentlig mer enn kaldt nok. Best å vente innendørs til isrosene smeltet vekk fra vinduene og vitnet om at det atter en gang var sol sol sol i hønsegården.

3 tanker om “I dag morges var det for kaldt for noen der ute

 1. Mine er også litt pinglete sånn. Islandshønsene jeg har alet opp i år er derimot litt tøffere.

  1. Vi håper å få ordnet et inne-utehus før vinteren så de kan gå «ut» om morgenene, men i le av tak og vegger og ikke rett ut i snøen. Men islandshøns høres ut som flotte fugler. Jeg har gløttet litt på dem og har vært fristet iblant. Men sånn i utgangspunktet har jeg bestemt meg for å prøve å finne maran først.

   Hm… tror jeg må få ordnet meg en god rugemaskin for det spørs om ikke det blir så jeg bestiller forskjellige rugeegg neste gang. Og håper på færrest mulig haner igjen :-D.

   Har du mange islandshøns?

   1. Vi klekket ut 12 egg i juni. Det var 4 som ikke klekket. Flaks gjorde at vi fikk 10 høner og 2 haner. En hane og fire høner flyttet til en gård, men resten er her, sammen med en dvergsilke og en blanding jeg hadde fra før. Dessverre klarte røyskatta å ta kål på tre av hønene jeg hadde gitt bort, så nå tenkte jeg å tilby dem to høns og den siste hanen. De har sikret hønsehuset bedre så nå er sjansen for nytt angrep fra røyskatta mindre. De har 10-12 andre høner i tillegg, men falt for islandshønsene. Veldig gode instinkter og stor variasjon i farger. Hønsehuset vi har er litt for lite for ni høns om alle skal bo inne midt på svarteste vinteren så derfor må jeg redusere litt. Dessuten er ikke naboene her i byen så begeistret for hanegal. Regner med at vi, sammen med dem på gården, klekker ut et kull til rundt påsketider. Planen er å få litt ulik alder på dyrene. Dessuten skal museet her få noen høner om det blir mange. De var uheldige med sin klekking og fikk fire høner og seks haner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.