30. mai 2024

Islykt-tid

Når jula er over og lysene slukkes så blir det så…. mørkt. Nå som det er så kaldt er det ikke så farlig, lell. For nå kan vi lage islykter!

Jeg er igang, er du?

Første runde islykter. Det er nesten ikke godt å vite når de er mest dekorative…
Andre runde på gang. Nå har jeg husket å blåse inn litt luft på toppen også…
Lyktene ble nesten litt vel blanke denne gangen. Men den fremste her strødde jeg litt snø over akkurat da jeg satte den ut etter å ha fjernet ballongen. Mens den fremdeles var våt. Det funket til å lage litt mønster det også.

Hvis du ikke har prøvd å lage islykter før, så se gjerne på Moseplassens fine innlegg og videoer. Jeg lenker like godt til et søk på hennes blogg. Der er det mye å kose seg med!

Moseplassen skriver om islykter

6 tanker om “Islykt-tid

 1. Jeg lagde mange islykter for noen år siden, da avanserte jeg til å legge nedi granbar og jeg vet ikke hva. Utrolig dekorativt! Men vi sitter aldri ute på vinteren, vi har ikke noe sted å sette de så vi ser de innenfra, og da gidder jeg rett og slett ikke å lage noen.
  Og så holdt jeg på å si at det ikke er kaldt nok her nede, men nå har det vært noen få grader under null jevnt og trutt en stund, så det burde være mulig.

  1. Jeg har tenkt så smått på om jeg skulle ordne meg en islyktform igjen. Da jeg hadde en lagde jeg også med blomster etc og det er virkelig lekkert! Dem hadde jeg innomhus i dype boller som samlet vannet mens de smeltet. Men det var jo mest en sånn selskaps-greie. Det føltes som for mye arbeid for en vanlig hverdag. Skjønner godt at du ikke gidder lage om du ikke ser dem ute likevel. Vi ser dem gjennom stuevinduet.

   Masse lykke til og god bedring til Nairo! Jeg var jo inne og leste på bloggen din i dag. Stakkars liten. Håper det går fort over. Klem!

   1. Jeg har en sånn idyllisk fantasi i hodet mitt om hvordan drømmehuset og drømmetomta skal se ut, og selv om jeg vet at jeg aldri vil få råd til det, tillater jeg meg å drømme litt allikevel. Og der kan jeg helt klart se islyktene komme til sin rett 😀
    Takk! Han har sovet godt i natt, fått smertestillende nå på morgenen, og nå sover han fortsatt godt. Virker som om de smertestillende fungerer veldig bra, heldigvis!
    Klem!

    1. Så godt å høre at han har det bedre! Nå ble jeg glad 🙂 Ha en så god dag som mulig alle dere tre. Og så holder vi tomlene for drømmehus i fremtiden. Mitt beste tips til alle er: «flytt lenger ut på landet». Der er prisene gjerne lavere. Men…. om man klarer det er jo fullstendig avhengig av masse forhold – som helse, jobb og familie. Og det hjelper jo ikke om det er rimeligere hus på landet når drømmehuset ligger et dyrere sted. Sukk..

     1. Takk! 🙂 Ha en fin dag og en god helg, dere også <3
      Nå bor vi så langt ute på landet som det nesten er mulig å komme, ellers er jeg enig i tipset ditt. Drømmehuset mitt eksisterer ikke i virkeligheten, ihvertfall ikke her i landet vil jeg tro. Og drømmetomta ville vært i millionklassen, så det er uansett uaktuelt så sant jeg ikke tar en lottogevinst en gang, jeg som aldri tipper lotto 😉

     2. Hihi – det må bli rik-onkel-i-Amerika penger da.

      Men så er det egentlig veldig godt å ha drømmer som man bare kan kose seg med. Jeg har noen slike. Drømmer som er best som drøm og som taper sin glans om de blir oppfylt. Tror jeg i hvertfall. For hva skulle man GJORT hele dagen om man ble mangemillionær? (eh… vent, der kom det mange ideer… panneklask)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.