21. april 2024

Jeg bygger opp rundt purreløk

Purreløk er en annen ny grønnsak jeg prøver meg på. Jeg sådde det innendørs i vinter og flyttet det ut når det sluttet å være så kaldt. Problemet var at det jo fortsatte å være kaldt lenge etter at jeg trodde det sluttet å være kaldt. Så jeg har ikke lyktes godt, synes jeg. Det aller meste er som tynne små gresstrå. ENDA! Det jeg har satt på friland er verst. Jeg må nok finne meg i at det på den plassen realistisk sett har blitt et «hvileår» for jorda.

Men i to pallekarmer begynner det å se ut som noe. Om ikke annet får jeg minipurreløk.

I dag tok jeg en økt på den ene kassen. Den andre får jeg se om jeg klarer i morgen.

Jeg fyller jord rundt så stengelen som vokser der nede ikke får lys. Dermed får man den lange lyse delen av purreløken. Det gjenstår å se om jeg gjør det for rotet eller om det funker.

Om nødvendig legger jeg på en ny pallekarm for å bygge nok. Som dere ser har det blitt en del gjennom sesongen. Det ble satt like lavt som på andre halvdel av pallekarmen.

Jeg passer på å ikke bruke for mye energi på transportetapper.

Jeg har delt pallekarmen i to. På ene siden satte jeg noe ramsløk. Jeg aner ikke hvor den ble av og tør ikke luke av redsel for å fjerne noe som eventuelt står der. Istedet klipper jeg ugresset og forer rundt purreløken med det.

Når jeg bygger opp rundt purreløken, setter jeg opp en «mur» mellom de to delene så jeg ikke begraver det som evt er igjen av ramsløk.

Jeg klipper også purren så det ikke blir så mye av det grønne. Det skal visst virke stimulerende.

Til slutt legger jeg halm rundt så jeg beskytter mot uttørking. Det hele gjødsles også med brenneslevann og hønsemøkk.

4 tanker om “Jeg bygger opp rundt purreløk

  1. Min purre pleier også å bli tynne stengler, Har bare satt dem tettere etter som jeg har lært meg at slik er det bare. De smaker utrolig godt da og jeg sår flere for hvert år.

    1. Så godt å høre. Man får jo aldeles prestasjonsproblemer når man ser enkelte purrer hos kjøkkenhage-erfarne. Jeg ser at mine skyter fart nå, så kanskje det blir noe av dem likevel. De ble nok glad for litt mildere vær, ser det ut til. Jeg får følge ditt mot og prøve igjen til neste år. All slags løk går det mye av her i huset.

      1. Det går mye løk her også. Gleder meg til å komme i gang til neste år. Noen år går bedre enn andre. Håper de vokser seg store fram til jul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.