30. mai 2024

Jooda – skriver enda så det blir lite blogging

Skrivesperren forsvant heldigvis, så nå har jeg kommet til et sted jeg føler er omtrent halvveis.  Jeg har vært litt pjusk noen dager og da går det litt mer i rykk og napp, men det går fremover.

Helt normalt med andre ord 🙂

Å småprate med andre elever på Forfatterskolen på nettet innimellom er veldig givende. Som elever får vi tilgang til et eget forum. Går du med en forfatterdrøm i magen, er det ikke dumt å søke til miljø med andre likesinnede. Det ble noe helt annet enn å gå alene og suse. Det er veldig inspirerende, rett og slett.

Hvis du vil få litt påfyll uten å være på kurs, klikk på forfatterskolens Skriveblogg.

Jeg trenger til å holde selve historien min en god del for meg selv, kjenner jeg. Snakker jeg mye om den, sperrer jeg for kreativiteten. Veldig merkelig. Men så er det da heller ikke nødvendig å snakke om historien. Selve prosessen er mest interessant. For den har vi felles.

skrivetenke

Det er rart å være her, etter å ha sett det for meg som noe som kanskje kan komme til å skje så lenge. Nå er det ikke mer «en gang» det er «nå»!

Jeg har en hel historie! Jeg har skrevet halve og vet hva resten skal bli. Når jeg tenker, er det bare detaljene jeg jobber inn. Og når jeg skriver forteller jeg om det jeg har «sett utspille seg». Jeg trenger ikke lage så mye mer historie, selv om det hender det dukker opp nye ting jeg ikke hadde tenkt på før. Å formulere teksten, holde trådene og hente opp alle detaljer er krevende, men ikke lenger så mystisk. Det er SÅ moro!!

Jeg kjenner meg igjen i det noen sier om at de har en plan og holder seg til den. Men også i det andre sier om at de blir overrasket over ting som skjer i historien noen ganger. Selvmotsigende, ja. Men så er jeg jo slettes ingen moden skribent og lar meg selv få lov å oppleve hvordan det er å skrive. Å skrive som MEG.

Selv om jeg kanskje ikke skriver hele tiden pga helsen akkurat nå, så tenker jeg på plottet hele tiden. I dag var jeg avgårde for å handle litt og plutselig hørte jeg meg selv utbryte høyt: «SELVFØLGELIG!» Da kom jeg på en liten detalj som trengs og hadde meg en liten *panneklask*. Heldigvis var jeg fremdeles i bilen og ikke inne på butikken riktig enda 😉

Og nå.. nå har jeg fått en juleøl av min kjære og så skal jeg skrive inn den der panneklasken og kose meg med at historien fungerer bedre etter det. Disse bittesmå viktige detaljene.

Ha en god helg!

2 tanker om “Jooda – skriver enda så det blir lite blogging

  1. Jeg klasker deg på skulderen i stedet, og sier Godt gjort! Du er så flink, atte! Håper du får det til som du vil, det motsatte ville forundret meg. Lykke til! <3

    1. Tusen takk :-). Jeg skriver og skriver og lurer på hvem som skal ordne jula i år. For jeg har falt aldeles av og er langt inne i min egen verden. Men – for tiden har jeg en kraftig hoste, har hostet på meg kink i ryggen og er ganske sliten, så da er det vel likevel ikke sannsynlig at jeg ville vasket hus eller bakt. Så da så ;-). Da kan jeg jo bare slippe meg selv ned i den der andre verdenen og nyte det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.