31. mai 2024

Kaldt = sakte

Det jeg har sådd kommer sakte, men sikkert i planterommet hvor det er ca 10-12 grader og alle benker har 2xlysrør på 6500 K over seg. Det er vanskelig å dekke hele dybden med nok lys så enkelte spirer utpå kantene strekker seg litt vel mye til å begynne med, men stort sett blir de finere når de vokser til litt.

Mens det som står oppe på kontoret kommer godt siden det er varmt der. Det er ikke noe poeng at det kommer FOR fort, så jeg deler opp og flytter det ned i det kjølige rommet i kjelleren etterhvert.

Jeg har også «jukset littegranne» og har kjøpt noen urter som jeg har delt opp og satt i ny jord. Og jeg har lagt opp noen få mandelpotet som jeg såvidt rakk å berge opp før frosten i høst. De er fine settepoteter i år og da har jeg hvertfall litt igjen å bygge videre på til sommeren.

Åh, jeg gleder meg til ordentlig vår og sommer i år. Håper det blir en bra sesong!

Nå går jeg og tvinner litt og tenker på hvor fiiint det hadde vært om jeg hadde dobbelt så stor plass. Panneklask. Men altså… jeg får jo til å lage f.eks. en høyde til? Det står vel mest på at det blir dyrt med mere lys. Det er bare såååå fristende likevel.

Jeg fikk flere frø i posten i dag og nå klør det i fingrene etter å forså litt til.

Det som er sådd i kasser ute står foreløpig stille. Det har vært veldig kaldt på nettene, noe som viser hvor viktig det er å så frø som tåler frost – eller sorter hvor de tidlige spirene tåler frost. Nå har jeg supplert sådden der ute med solsikke. I år blir noe solsikke vintersådd og noe blir direktesådd. Så får jeg håpe det blir et bedre år for dem enn det var i fjor! De solsikkefrøene kom jo nesten ikke i det hele tatt.

2 tanker om “Kaldt = sakte

  1. Jeg har litt «vårsyke» her. Utålmodig etter å så, utålmodig etter at det skal spire og utålmodig etter at det skal gro fort nok. Tror likevel at det lønner seg i lengden at småplantene står i 15 grader enn over 20 i stua. 🙂

    1. Nå føles det sååå vårlig og i går kom rødstrupa, men det er jo frost i bakken mange steder enda og hestehoven har ikke dukket opp på gården enda. Så fortsatt går jeg og lengter etter at det skal komme ordentlig igang. Det er godt vi er flere som lengter i kor 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.