30. mai 2024

Kamera og blå, våt vinterstemning

For en stund siden gikk kameraet mitt i stykker.  I går mottok jeg et nytt, på forsikringen. Gjett hva jeg har holdt på med siden det kom i hus.. Knipset og knipset og knipset. Og det har vært så mange fine motiv.

Før vi la oss i går var vi spente på om det kom til å bli snø eller regn. Fillene som kom ned der ute tinte raskt mot vinduene. La en glitrende, våt hinne mellom blått utelys og blankt innelys.

utelys-og-innelys

ut-vinduet-for-vi-legger-oss

ut-vinduet-for-vi-legger-oss-2

Jeg elsker denne kalde årstiden hvor farger og lys på et fasinerende vis blir så varme.

roser-og-adventslys

Jeg gledet meg til morgenen. Og da den kom fikk vi se at det var kommet snø. Maaasse snø. Oppå all snøen som var fra før. Herlige, herlige vinter som gir oss så mye vi kan … hm… flytte på.

snovaer-6

snovaer-3

snovaer-1

Vannbaljen til hestene holder vannet åpent. Jevnlig dumper den tunge snøkanten ned i vannet og forsvinner på mystisk vis. Så deilig det må være for en kald mule. Det lukter nok godt når vannet blir så fullt av snø. Ikke bare springvann, men vintervann.

varmebalja-til-hestene-virker

Klistersnø… Jeg vet blåmeisen ligger der i kassen iblant og varmer seg. Koser seg og lytter til vinden over tunet mens vi ligger i sengen vår om natten og gjør det samme.

snovaer-7

Traktoren så ikke ut til at han ville våkne i dag. Det var bare så vidt han løftet på et øye. Men han var ikke vrang bare han fikk smake litt varme.

snovaer-5

Jeg måkte frem fugleforingsplassen som noe av det første jeg gjorde i dag. Snart frrrffet det overalt i luften. Som hundre små sykler med papp i eikene. Har du stått på en fugleforingsplass med øynene igjen og bare lyttet?

Det kom over 35 fine gulspurv som spiste havre på bakken.

gulspurv-i-sno

Og en bokfink som har glemt å fly sørover.

bokfink-i-snovaer

Og ekorna koste seg.

ekorn-i-sno

ekorn-ikke-i-boks

Katta lå inne i varmen og knirket av henrykkelse, for lat til å gå ut.

ser-ut-pa-snoen

Hestene leker i snøen for tiden. Innimellom går de inn i stallen og all flisa renner full med vann. Pippo er blåvåt. Jeg tror det blir ordet mitt for dagen.

Blåvåt.

blavat

De bytter foringsplasser og koser seg. Mens de spiser, står de og betrakter snøen. Så mye hvitt. Uteområdet ser aldri så rent ut som nå.

Hellstrøm som bor hos oss i vinter ser ut til å trives. Sånn som det drypper overalt er det like før han trives som fisken i vannet. Humre.

hellstrom-spisepause

I morgen blir det visst dårlig vær og masse regn. Det skal bli en utfordring når så mye snø skal pakkes og krammes og smeltes og rennes rundt omkring. Det er visst bare å ta frem godt humør og bittelitt håp. Kanskje, kanskje det ikke blir slik likevel. De har tatt feil før, meteorologene…

note to self: husk at du skal skrive på boka også..

4 tanker om “Kamera og blå, våt vinterstemning

    1. Det ble akkurat det samme som før, siden jeg fikk nytt av forsikringsselskapet. En SONY DSC-HX300 cyber-shot. Og nå ser jeg hvor dårlig det andre etterhvert hadde blitt. Det var nok mange feil på det. Jeg fryder meg, ja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.