Å lage mat blir mer og mer givende med årene. Jeg misunner nesten alle som oppdager denne gleden allerede i ung alder. De har et langt spennende matlagingsliv foran seg.
Vi elsker ovnstekte grønnsaker og alt man kan tilføre for nye deilige smaker. I går høstet jeg grønnsakene rett fra kjøkkenhagen.
Jeg hentet:
- gulrot
- pastinakk
- sellerirot
- kålrot
- charlottløk
- knutekål
Vi renset og kuttet alle grønnsakene i små staver. Løken tok vi av topp og bunn på og delte dem i to til fire siden de var så små.
Alt ble lagt på en plate med smør med litt rapsolje over. Og så krydret godt med salt, pepper og timian.
Dette ble stekt på varmluftsfunksjon (evt kan man bruke over og undervarme) så lenge at grønnsakene fikk en gylden farge og myknet. TIPS: Vi setter noen ganger på grillfunksjon i noen strakser på slutten fordi vi liker den godt stekte/litt brente smaken på noe av grønnsakene.
Dette er gjerne hoveddelen av måltidet, ca 2/3. Vi har som oftest kjøtt til og gjerne en deilig brun saus laget på stekeskyen fra kjøttet. Bearnaisesaus blir også godt til, men kombinasjonen blir ganske mektig. Om man ikke vil ha kjøtt til, så står også dette seg godt som hovedmåltid. Kanskje med hvitløksbrød til? Eventuelt som det varme innslaget i en god salat, med en god dressing til.
—
De rå restene kjøres i mikser og gis til hønene. Så innbiller jeg meg at vi får nytte av enda litt mer av vitaminene og mineralene. Kanskje noe av det blir å finne i eggene? Uansett får i hvertfall hønene nytte av det. Det fortjener de.
Lurt med mikser til hønsemat. Skal prøve neste gang.
Det er kjempegreit :-). Hvis ikke så blir det fort en god del rester igjen som de ikke gidder rive i biter. Og så … kremt… er mine litt bortskjemte og vil helst ha maaaais. Når jeg gjør det slik og så heller mais over eller mikser maisen med, så godtas det meste som «ganske mais» 😀 😀 😀
Mine vil helst også ha mais. Lurt!