30. mai 2024

Nålefiltede Tobias (hund)

Jeg begynte for en god stund siden å nålefilte min søsters hunder. For et par år siden bodde jeg på gården hennes noen måneder for å passe dyrene. Da ble jeg veldig godt kjent med disse elsklingene. Noe som har gjort at dette har vært spesielt trivelig å holde på med. Jeg kjenner den sjela som dukker frem av ullen.

Nålefiltingen utvikler seg hele tiden. Her har jeg jobbet en god stund med en litt mer detaljert og forseggjort Tobias. Tobias er en miks av border collie og bernen sennen.  En veldig trivelig kar. Og jeg synes han ble veldig «lik seg».

Dette er Tobias i virkeligheten. Her har han badet oppe i skogen, noe han elsker.

Jeg har gått ut fra mange bilder for å finne akkurat «ham». Og han er ikke alltid så grå i det hvite som han ser ut her.

La meg presentere Tobias gårdshund – i ullversjon.

(Det er gøy å se hvordan de endrer seg litt med lyset. Jeg tok noen bilder på natten og noen i dagslys.)

Jeg jobbet en del med å lage tær. Resultatet er at man også «kjenner igjen følelsen» av labb når man tar tak i dem. Det er jeg veldig fornøyd med. Men jeg må fremdeles jobbe med å finne best mulig teknikk. Det var litt morsomt at jeg etterpå tilfeldigvis ramlet over et blogginnlegg hvor dette ble demonstrert. Ikke på samme måte som jeg gjorde det, men bedre. Lettere, egentlig. Det er virkelig moro å lære!

Jeg gleder meg til nye nåler. De ble postet i det store utland i dag. Blant annet kommer det da nåler som kan gi pelseffekt. De har mothaker andre veien så istedenfor å dytte ullen inn, trekker den fiber ut.

Det skal bli spennende!

 

 

 

6 tanker om “Nålefiltede Tobias (hund)

 1. «Tobias» har jo blitt så utrolig flott!? Du er bare fantastisk. Det går jo ikke ann å se forskjell, ned til minste detalje??
  Søstra

  1. Tusen takk!! Det er så gøy at du – som kjenner hver detalj så godt – synes det. Fortalte jeg at jeg viste den frem til ei god venninne som så hva han var blanding av – på ullfiguren? Da ble jeg også ganske så fornøyd. SÅ moro! Jeg gleder meg til du får ham. Men klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal sende dem eller komme en tur med dem :-D.
   Stor klem fra lillesøstra!

 2. wow den var skikkelig stilig! Du kunne ikke legge ut en link til dette blogginnlegget som demonstrerte hvordan en gjør slikt? Dette kunne vært artig å prøve.

  1. Det kommer noen små kursinlegg etterhvert. Med litt forskjellige tema på nålefilting. Jeg har ikke planer om noe hvor man bygger opp en hel hund, men det vil bli ting man kan ha nytte av i hvertfall. Som hvordan man planlegger en kropp og hvordan jeg lagde labbene f.eks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.