21. juni 2024

Notatbøker: Kjerringrier, skallevrier og andre skriblerier

De ble fine, notatbøkene jeg lagde på nett med egne bilder og tekster. De kom i posten forrige dagen og siden har jeg gått og diskutert att og frem med meg selv om hvilken jeg skal begynne å skrive i.

Tenk å kose seg så mye med notatbøker!

notatbok skriblerier 1

Den ene med øks – SKRIVEJAMMER RUSTrammel – har havnet på nattbordet. Så kan jeg notere ideer og tanker jeg våkner med. Du vet, de som er borte igjen hvis du bare et øyeblikk tror du skal klare å bare huske. Et av mine hjemmelagede bokmerker har fått plass i den.

notatbok skriblerier 6

Jeg bestilte to av skrivejammeren’en. Den andre skal ligge i bilen. Av en eller annen grunn får jeg mange ideer når jeg kjører bil. Det er såpass påtagelig at om jeg står fast i noe vanskelig, kan en biltur løse det meste.

Og så blir det å notere kriminelle ideer og skumle tanker i SKALLEvrier notatboken. Boka om KJERRINGrier får bli den gale kjerringboka. Der jeg skriver det myke, det tullete, det rare, det magiske, det smågale…

Det var flere valg for forsider og innsider. Jeg har brukt vistaprint.no.

notatbok skriblerier 5 notatbok skriblerier 3

PS. Bøkene lages utenfor landet og om man går over frisummen for å importere blir det toll ved siden av. Jeg gjorde den feil å bestille bittelitt for mye. Det var litt surt, siden det ikke var snakk om mange kronene over hva jeg kunne kjøpt uten toll. Og ekstrautgiften ble ganske høy. Så akkurat det der kan det være verdt å følge litt med på.

Jeg har ikke alltid vært så flink til å notere med hånd de siste tiårene eller så. Da jeg var yngre hadde jeg lapper og småbøker over alt. Mye av det har jeg samlet i en kasse som jeg kan sette meg på loftet og bla i om jeg vil. Det er alltid like spennende.

Så ble det en lang stund bare pcen som fikk alle tanker. Jeg SKRIVER så lett på PC. Men lar jeg meg inspirere like lett av notater jeg alt har fått ned? Nei – de har en tendens til å forsvinne i kataloger. Latskap kanskje? Eller er det rett og slett slik at om det er ute av øye er det ute av sinn? Jeg mistenker det siste.

Så – i de siste årene har det lurt seg inn lapper og bøker i livet igjen. Disse er så mye lettere å forholde seg til når man leter etter inspirasjon. De er håndfaste. Det er noe med den kombinasjonen av inntrykk. Å bla, lese og tenke (og prøve å tolke en fryktelig håndskrift).

Og dukker det opp noe jeg synes er bra, river jeg ut siden og setter det fast med en nål på en tavle på skriverommet.  Det er lettere enn å printe det ut.

Så jeg er veldig fornøyd med disse bøkene!
(baksidene)

notatbok skriblerier 4

Er du også er en av dem som trenger å skrive ned ting? Enten det er ideer til hagen, til byggverk og oppfinnelser, dagbok eller skriving for skrivingens skyld?

Fortell gjerne hvordan.

Har du notatbøker med deg rundtomkring?
Har du tavle på veggen?
Lapper under magneter på kjøleskapsdøra?
Holder du det helt privat i en skuff eller ligger det omkring?

Uansett – ha en riktig god kreativ uke!

5 tanker om “Notatbøker: Kjerringrier, skallevrier og andre skriblerier

  1. Herlige bøker med morsomme titler!
    Jeg bruker ikke stort av notatbøker lenger. Noe går på gule lapper, noe inn i Filofax’en (ja, jeg har fortsatt en Filofax, selv om den ikke blir brukt like mye som før), noe inn som huskelapp på mobilen, noe på digitale gule lapper på pc’en.
    Et lite tips for å slippe unna toll og sånt, er å bestille hos personligalmanakk.no. Har bestilt derfra flere ganger, både for å gi bort og for å beholde selv (trengte det til geocachingen jeg holder på med), og de har både almanakker og notatbøker i forskjellige størrelser.

  2. Så fine 😀 Jeg elsker notatbøker og har noen her og der. En fast i veska. Men ved arbeidspulten bruker jeg lapper som jeg henger rundt der jeg sitter lett synlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.