31. mai 2024

Ny nålefiltet gaupe

Jeg har laget en ny gaupe som er riktigere i detaljer, farge og anatomi. Dette ble en figur jeg er mye mer fornøyd med enn den forrige.

Dette dyret bygde jeg opp fra bilde og jeg la vekt på anatomi. Lange, sterke ben og slank kropp, lite hode. Hodets detaljer tovet jeg ved siden av og satte på til slutt.

Det er moro å se noen av stadiene underveis. Less is more, er det noe som heter. Det er lett å overdrive detaljer. Dette fjollete uttrykket ble dempet kraftig ned og endte opp i noe mer… skal vi si verdig? Humre.

Sluttresultatet ble bedre.

Hvis man nå ser de to gaupene sammen synes det godt at den første er for bred, for kortlemmet og barnlig/bamsete. Den kunne heller vært ungen til gaupa. Og less is more stemmer nok her også. Prikkene kan for eksemepel med fordel dempes litt.

Jeg lærer mens jeg filter :-).

2 tanker om “Ny nålefiltet gaupe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.