19. juli 2024

PÅ SKRIVEKURS!

ENDELIG har jeg tatt mot til meg og meldt meg på skrivekurs! Jiiiii!! Det er allerede igang. Vi har levert vår første oppgave som vi har hatt noen dager på. Så kom det en øvingsmodul med oppgaver for å få grep om egen historie. Disse har jeg jobbet med i dag.

Jeg jobber også med å komme meg mer og mer inn i skriverommet. Både bokstavelig og billedlig talt. Og det går stadig bedre. Jeg fikk så lyst til å ta dere med på en rundtur (= stå i rommet og snu seg rundt..).

Endelig har jeg fått rommet funksjonelt etter mange forsøk på møbleringer opp gjennom åra.

skriving igang 5

Jeg håndskriver stikkord til scener og handling selv når jeg holder på med andre ting. Å kjøre seg en tur med mange stopper for notering av ideer er knallfint. Disse henges opp på ei tavle eller samles i en kartotekboks straks jeg kommer hjem.

Så har jeg skrevet ned gode tips FOR selve skrivingen som jeg har hengt oppunder taket. Yndlingstipset mitt har blitt «tørre å skrive dårlig». Det vil si at man ikke skal bry seg så innmari mye om å få alt perfekt hele tiden. Det viktigste er å skrive og skrive og skrive. ETTERPÅ kan man jobbe videre med teksten. Se tips for å holde skrivingen i gang HER (forfatterskolen.no).

Jeg føler forresten at jeg har trent godt på å skrive de siste årene. Jeg fikk tatt en primitiv merk-ctrl-copy kopi av englerisneenbloggen før den knelte. Og vet dere – med bilder ble det et «manus» på 3791 sider!

I bunken med mapper som ligger på hjørnet av bordet (bak den obligatoriske godteskålen) ligger deler av «ordentlige» manus og gamle ideer. De kommer godt til nytte og jeg ser nå hvor fint det er at jeg har skrevet litt selv når jeg ikke har «skrevet» og selv om det er dårlig. Hver gammel ide setter igang nye.

Til slutt har jeg laget meg en tegnevegg hvor jeg tegner opp persongalleriet mitt og skisserer historien. Det er moro! Og viskelæret er like viktig som blyanten.

skriving igang 2


Å ja – og helt til slutt er det selvfølgelig pc’n. Jeg har ikke de helt store tekstene enda. Men til den tid har jeg kjøpt meg to minnepinner som ligger klar til å ta backup. I dag klarte jeg å knuse den herdede glassplaten jeg hadde på skrivebordet *store øyne*. Det går jo ikke an engang.. Så jeg stoler overhodet ikke på å ha bare en versjon tekst! Da knuser jeg vel hele pc’n.

Jaja…

Heve/senkebordet kommer nå i hvertfall helt til sin rett. En utfordring er denne kroppen og arbeidsstillingene som hele tiden må veksles, så jeg har trappestol, ball og muligheten til å avveksle ved å stå.  Samt hvilestolen nede, selvfølgelig. For tiden fylt med varmeflasker mot auau’er. Men vel vant til kjerring med pc i fanget.

skriving igang 1

Men tilbake til «rommet». Ser det ikke morsomt ut å skrive fra stor-blå-ball da?

skriving i gang 6

skriving igang 3

Mål og frister har jeg også hengt opp på lapper. Her er en litt stor en. Første gang noen skal se litt av mitt manus!

Og nå føler jeg at jeg VIRKELIG klatrer ut på en tynn, skjør gren ved å fortelle dette høyt. Noe så skummelt!! Tenk om jeg ikke får til noen ting? Så flaut isåfall – når jeg har fortalt at jeg prøver!

Men så tenker jeg – hva mener jeg med det da? Å ikke få til noen ting? Jeg har jo fått til noe allerede. For det er jo selve gleden ved å skrive som gjelder!

Jeg skriver!

Hvis du er nysgjerrig på hvilket kurs jeg går på – så kan du jo ta en titt på Forfatterskolen, både på hjemmeside (med link til blogg) og facebookside. Det er flere forskjellige kurs å velge mellom. Jeg går et skjønnlitterært kurs.

Kremt – noen synes visst forresten det er ganske kjeeeeedelig at matmams skriver. Eller er det bare beroligende og koselig, mon tro? (og nå fikk dere se hva barnesenga er til også 😉 ).

skriving igang 4

6 tanker om “PÅ SKRIVEKURS!

  1. Så spennende med skriving. Jeg liker også godt å skrive, men har ikke helt tålmodigheten til å jobbe med et lengre manus. Kanskje en gang i fremtiden? Har jo skrevet før.

    Du skal bare ha tillit til at du kan skrive for det har du jo allerede bevist gjennom Engler i sneen. Liker særlig «sagntekstene» om f.eks tørrpinner og andre skumle vesener. Alltid gøy å lese! Koste meg med gammelbloggen, selv om jeg kun fikk lest meg 2-3 år bakover i tid fra jeg oppdaget den til den ble borte. Tror ikke jeg rakk å gi kommentar engang siden jeg var så opptatt med gamle innlegg. Og du, dårlige tekster er jo øving til de gode, ikke sant?

    1. Wow! Jeg er skikkelig imponert over at du har lest deg 2-3 år bakover i tid på gammel-bloggen! Og så blir jeg utrolig smigret 😀 Jeg har som sagt fått ut råtekstene så mye kommer til å dukke opp igjen, håper jeg. Jeg har også en backup et sted. Så jeg får se hva jeg får til etterhvert :-).

      Det er det der med tålmodighet til et helt manus…. Sukk. Kjenner på den jeg også. Og jeg må gå og fortelle meg selv at «det er klart det går». Noe av det som er godt med kurset jeg nå er med på, er nettopp at de vet mye om hvordan vi føler det og kommer med råd og tips.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.