23. juni 2024

Rense plantemerkepinner

Glemte du – som meg – å gjøre rent en mengde merkepinner i fjor høst? Noe sår man jo hvert år så man kan bruke samme pinnene – om man sorterer. Men det er gjerne også sånn at man har nye sorter og så varierer det på antall av de sortene man dyrker hvert år. Da er det veldig praktisk å begynne med «blanke ark».

Etter all den intense spritingen av hender i verste covidtiden har jeg fremdeles stående litt mer håndsprit enn nødvendig. Dette egner seg godt til å fjerne gammel tekst fra merkepinnene. Dusj på, la ligge litt, gni og vask. Så har man plutselig blanke pinner som er så god som nye.

Helst gnir jeg bare med noe papir eller tørkle som jeg kaster etterpå. Når merkepinnene er brukt noen ganger, sitter imidlertid noe av den gamle teksten litt vel godt. Da bruker jeg en fin skrubbsvamp veldig forsiktig sammen med spriten. Jeg vet jo at tusjen sitter bedre hvis overflaten blir mer og mer ru, men om jeg er lett på hånden så går det ganske bra å ikke skrape plastikken unødvendig mye og pinnene kan vare i årevis.

Selv om hele verden nå har vasket og skylt sprit ut overalt i flere år tenker jeg litt på å ikke bruke for mye av den. Det føles liksom greit å ikke pøse på. Jeg har vært nedi kloakkummen vår et par ganger for å stake opp og det er et yrende meitemarkliv der nede!

Men når jeg sprayer på og så gnir av blir det ikke så mye sprit som går med. Og så får kummen en god rens i tillegg noe som er greit på vaskerommet hvor vi jo også vasker ting som har vært hos f.eks. hønene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.