31. mai 2024

Rydder og beskjærer i hagen… med rådyr

Jeg koser meg sånn for tiden for nå ryddes og stelles det i hagen uten at jeg trenger å gjøre noen ting! Jeg har nemlig hjelpere. Slike som senere på året kan være vanskelige gjester, men som akkurat nå er bare go’inger.

De rydder i bedene…..

De beskjærer busker…..

De klipper vannskudd på epletrærne…..
Sjekk den søte tunga som henter ned de lange tynne kvistene.

De rydder unna ugress i skråningene…..

Dette skjer stort sett hvert år. De begynner tidlig på vinteren med å rydde i jordbæråkeren. Så går de løs på slikt som ikke er høstet. Nå rydder de altså i alt som er vissent (og det som prøver å skyte og gro) og finner kvist etter kantrydding. Kvist som jeg senere skal lage kompostgjerder av. Hage er fiiiint også for rådyr.


Når våren kommer blir de vanligvis plutselig borte. Jeg håper jo at selv om de er mange i år så trekker de til skogs til våren denne gangen også. Siden vinteren har holdt dem nær gården ganske lenge i år har de blitt veldig hus… eller hagevarme. Og siden jeg har sådd veldig mye som skal ut etterhvert blir det interessant å se hvordan dette kommer til å gå.

Hvis det fremdeles er 6-7 rådyr her når jeg skal begynne å plante ut (og direkteså) så ligger jeg – eller rettere sagt plantene – tynt an.

Men den tid den sorg. Det løser seg nok :-).

(Whaaaat? Kommer det fersk mat her i hagen til våren? Nye sorter busker, sier du? Og mer kål?
*tenketenke*
Det kan hende du kan regne med meg.
😀 )

En kommentar til “Rydder og beskjærer i hagen… med rådyr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.