23. juni 2024

Så kom endelig flere spetter

Ikke før har jeg sagt høyt at det er lite spetter i år, så dukker de opp. Noen dager etter hagefugltellingen fikk jeg se to flaggspett som kranglet i poppelen nede i alleen. Dagen etter var det to forskjellige hanner på foringsplassen. Hver sin gang, men tydelig forskjellige i fargene.

Dette er den nyankomne hannen. Den andre er større med mye hvitere bryst.

Ikke lenge etter kom det en fin lita jente.

At de dukker opp på foringsplassen nå, kan komme av at vi måtte ta ned noen insektsangrepne trær inne på hestebeitet. Kanskje har de funnet nok der i vinter? Det blir jo bare spekulasjoner. Men nå er de i hvertfall her. Kjempekos.

Og denne luringen satte seg endelig ned en stund så jeg fikk knipset ham. Eller henne. Jeg er ikke god på kjønnsforskjellene. Den har vært her jevnlig, men ikke så vi har fått kost oss og sett litt på den.

5 tanker om “Så kom endelig flere spetter

  1. Mye både selskap og kos med små og store fugler på foringsplassen. Når våren kommer skal jeg flytte min så jeg ser den fra stua. Da slipper jeg å sikte gjennom rekkverket på verandaen for å se de ved garasjeveggen.

  2. Det er gull verdt :-D. Da vi først kom hit tuslet vi rundt i hagen og begge vurderte om ikke bjørkene rett foran stuevinduene burde bort… De sto jo midt i utsikten. Heldigvis var vi enige om å vente til vi hadde bodd oss litt inn før vi tok trær.

    Det tok ikke lang tid før vi var veldig glade for det. Den gleden vi har i å ha foringsplassen midt i siktet er mye større enn gleden med fri utsikten utover dalen :-).

      1. Takk! Da lærte jeg noe nytt i dag også 🙂 Og kanskje jeg nå kan skryte på meg å se kjønnsforskjeller på mer enn bare dompapen 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.