22. juni 2024

September-glimt

Kjøkkenhage en kjølig natt. Det glimter av dugg i lyktelyset.

Kyllingene har vaglet for kvelden. De vokser fort og er allerede inne i flokken, men fremdeles litt på avstand. Motet vokser imidlertid for hver natt og allerede etter noen dager begynte de å spre seg litt innimellom de andre. I går satt en av dem godt og lunt delvis inne i fjøra til ene hanen og sov.

Kyllingene er for unge til egglegging, men de voksne verper flittig og egghenting er definitivt en av dagens koseligste oppgaver.

Om man ikke lot det slippe til ugress ville det heller ikke sluppet til utemmede blomster. Så kjøkkenhagen får være litt fri, med de vakreste følger av denne holdningen. Disse luringene presser seg ut i sprekkene i hjørnet på pallekarmene.

Nå om dagen drysser det frø fra blomster rundt i hele kjøkkenhagen så til neste år blir det nok kaos. Men et blomstrende kaos og jeg gleder meg.

Grønnsaksblanding med egendyrkede erter og gulrøtter med kjøpt mais på boks i tillegg har SÅ fersk og god smak! Noe helt annet enn kjøpt blanding. Erter skal vi ha masse av til neste år! Det er så morsomt når jeg oppdager noe som vi virkelig liker. Det må nødvendigvis bli litt prøving og feiling i hva som «passer oss» også. Hva vi faktisk spiser i motsetning til hva jeg ønsker at vi skulle spist…

Plommer fra hagen. Jeg venter på noe spesielt krydder for å lage plommesaus. Det kommer i posten fra Verdensmat.no ganske snart.

Purreløken er underholdende liten. Jeg har ikke lyktes så godt med størrelsen. Men smaken er fantastisk, så hva gjør det om de er små?

Det blir mange deilige middager for tiden. Med minst halvparten grønnsaker fra hagen til de fleste. Noe må fremdeles kjøpes til, men her har vi kun egenprodusert grønt. Hjemmelagede kjøttkaker med pastinakk, knutekål, kålrot, sellerirot og gulrot. Krydret med deilig timian.

2 tanker om “September-glimt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.