30. mai 2024

Tid for å så og så litt til

Det er fremdeles vinter i Selbu, ganske mye faktisk. Men den 19. så jeg de første trekkfuglene i området, et par trost. Her hjemme rydder skjæra i hagen og lager stadig større reir i furua og flaggspetten har trommet på toppen av stolpen en god stund. Han lurer seg til å drikke smeltevann av tromma i sola. I dag kom sidensvansen innom. Det er første gang vi ser dem i hagen i vinter.

.

Såtid
Det er stor variasjon i når folk sår, avhengig av sorter, plass, hvor i landet de bor og tildels smak og behag. Jeg er ikke tidlig ute med å så i år, men nå har jeg ihvertfall kommet igang.

I år prøver jeg meg på enda mer kål og håper insektsommeren blir snill. Og så blir det gulrøtter, pastinakk, forskjellige flerårige løksorter, salater, urter og blomster og mye mer. Jeg fikk tak i masse utstyr til provisoriske lave dyrketuneller i fjor så jeg har litt troa (og tar meg garantert vann over hodet).

Noe av sådden kan spire i vintersådde kasser er på vei ut i skyggeveggen, vannet med snø. Disse forkulturene er veldig lette å ha med å gjøre når våren kommer for da er de allerede herdet og kan flyttes til bedene i bolker.

Ellers sår jeg nå under lamper med godt lys (høy kelvin) og i et kjølig kjellerrom så plantene skal bli robuste. Selv om det ser ut som det er fullt av potter, er det rom til å potte om når plantene forhåpentligvis kommer igang og blir større etterhvert.

Som dere ser på bildet over er det igjen en del kasser som skal sås i og så flyttes ut. Og så kan det hende jeg sår i en del isbokser. Jeg har også planer om å så gulrot i kartonger i tillegg til å direkteså ute. Jeg må bare sjekke at jeg har jord nok til alt som er.

.

2 tanker om “Tid for å så og så litt til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.