23. juni 2024

To nye trekkfugler i dag

Vi koser oss og følger med på et yrende fugleliv om dagen. Det har kommet flere hann svarttrost og hann bokfink. I dag var det også to nykomlinger. En stær og en hunn svarttrost.

Det er gøy når stæren kommer i hagen på våren. Vanligvis ser jeg den i flokk et eller annet sted i bygda først. Gjerne litt nærmere Selbusjøen enn her oppe i høyden. På de 15 årene jeg har registrert trekkfugler i hagen har stæren vist seg i hagen på våren bare fire av årene.

Både hos svarttrost og bokfink er det vanlig at hannene ankommer først. Det er gjerne mindre avstand mellom ankomst til svarttrost hann og hunn enn det er mellom bokfink hann og hunn her i hagen. Et par år har begge svarttrostkjønnene dukket opp samtidig, mens det har ikke bokfinkene.

Det blir spennende å se hvor lang tid bokfinkhunnen bruker på å komme etter i år. Registreringene blir jo også litt påvirket av om noen overvintrer i bygda. De som overvintrer kan jo fort begynne å streife litt og dermed dukke opp som «trekkfugl» tidligere enn de som kommer langveisfra. Vi ser jo ikke akkurat forskjell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.