30. mai 2024

Ukeblad i glass og ramme

 

I gammelbloggen hadde jeg innlegg om å bruke ukeblad i ramme som dekorasjon. Første gang publisert i 2009:

En fin måte å få julestemning på veggene, er å ramme inn gamle juleblader og henge dem opp til jul.

Vi har funnet disse bladene som en del av et annet kjøp (fulgte med å et av stedene vi har bodd). Rammene er kjøpt på Ciro, Europris eller andre steder som selger rimelige rammer. Bakgrunnen er rett og slett svart papir og ikke noe dyre greier.

Jeg vil tro det er juleblader å finne både på bruktmarkeder, bruktbok/bladforretninger og loppemarked. Ved en rask titt innom Finn.no på Torget, under Bøker og Blader og så Blader og Magasiner ser jeg en hel masse julemagasiner. Donald, Fant (dere husker den lille rampete Disneyhunden?), Smørbukk, Tuss og Troll, Stomperud og alle de som mange av oss kjøper hver jul, Jens von Bustenskjold julehefte, Knoll og Tott julehefter fra 1923 til 1969, gamle Alle Kvinner…..

Det er bare noe av dagens tilbud på Finn.no. Så det skulle være mulig å få tak i noe til enhver lommebok.

kalender juleblad a kalender juleblad b

Hvis dere kjøper slike gamle julehefter anbefaler jeg på det varmeste at dere leser litt i dem også! Det er mye trivelig litteratur i gamle blader. En lun kveld i sofakroken med et slikt og man kjenner nesten at stresset går i dvale. Venter på at de moderne tider skal innhente oss igjen.

Fortsatt god advent!


NÅTID
Jeg har lenge vært på leit etter blader som jeg kan bytte ut etter jul. Jeg har funnet noen, men ikke mange nok i samme stil.  Så veggen har sett litt halvhjertet ut unntatt i jula.

norsk ukeblad hønsefamilieMen nå har jeg funnet – og jeg falt pladask. Det ble fem blader med muntre, fargerikt tegnede illustrasjoner til 100 kroner samlet.

Bare muligheten til slike funn er grunn nok til å stikke innom Bruktbo (eller andre bruktbutikker, avhengig av hvor man bor) selv om man egentlig ikke egentlig trenger noe.

norsk ukeblad snuble norsk ukeblad pike med eple

norsk ukeblad handlegate norsk ukeblad barn

Gamle flotte blader kan du også finne på nett. Jeg var nysgjerrig og lette litt – og fant alle de samme som jeg hadde kjøpt på Bruktbo på nettbutikken skrotnissen.no. Der til en samlet pris av 705,- (da har jeg ikke sammenlignet kvalitet).

Jeg snuste forresten på mye mer på skrotnissen og ble veldig fristet av noen gamle blader der også. Prisene er kanskje høyere, men de er ikke fraskrekkende om man finner noe man virkelig liker.

Det er uansett ingen tvil om at man kan finne kupp på gjenbruksstasjoner! Nå er det bare å begynne å lete etter temaer. Som f.eks. årstider. Det er ikke altfor ofte jeg har sett så flotte blader som dette, så det tar sikkert litt tid. Men jakten er jo halve kosen!

Sammen med noen av bladene jeg hadde fra før, ble det nå ny trivelig pynt på veggen . Det ble en lun krok hvor man kan slenge opp beina, sitte foran peisen og lese litt på kveldingen om man vil, selv om jeg ikke får ytet kroken rettferdighet slik bildemessig (jeg er rådårlig på interiørbilder, rett og slett).

kosekrok under trappa

Om bildet:
Stolen er også fra Bruktbo, 100 kr. Teppet som ligger over ene håndlenet er en gammel gardin, en gave fra en venninne. Kisten er kjøpt via bruktmarked på facebook til 500 kroner. Krakken sto på gården. Skinnet over krakken er en gave fra min onkel og tante – et villsauskinn. Skinnet over kista er kjøpt på Europris.

På peisen ligger en gammel bismervekt, kjøpt privat som en av flere ting så jeg husker ikke prisen. Og en kort sag som visstnok var brukt av en kistemaker (menneskekister, kilde: fortalt av selger) på Stjørdal. Den ble kjøpt i handlegata på Midt-Norsk Veterantreff for noen år siden. På toppen av ovnen står en gammel fargerik emaljekjele med vann (for luftfuktigheten) kjøpt på Selbumartna’n. I hjørnet ved ovnen står et gammelt peissett.

2 tanker om “Ukeblad i glass og ramme

  1. Veldig koselig med gamle blader. Gøy å lese også. Tror jeg fikk pløyd meg gjennom mer enn 2-3 år for jeg husker jo at jeg leste dette. Fint tips.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.